Source: http://www.nytimes.com/2016/10/04/science/yoshinori-ohsumi-nobel-prize-medicine.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fscience&action=click&contentCollection=science®ion=rank&module=package&version=highlights&contentPlacement=1&pgtype=sectionfront&_r=0
Vocabulary:
Ohsumi used baker’s yeast
floundered at first trying
garbage dump
autophagy goes awry
diseases and aging
to the Japanese broadcaster
Yoshinori Ohsumi of Japan Wins Nobel Prize in Medicine
Yoshinori Ohsumi, a Japanese cell biologist, was awarded the Nobel Prize in Physiology or Medicine on Monday for his discoveries on how cells recycle their content, a process known as autophagy.
Yoshinori Ohsumi do Japão ganha premio nobel em medicina
Yoshinori Ohsumi, um japones biólogo celular, foi premiado com o premio nobel em psicologia ou medicina na Segunda-feira para as descobertas dele em como as celulas reciclam o conteudo delas, um processo conhecido como autofagia.
Autophagy, derived from Greek, means “self-eating.”
“This concept emerged during the 1960s, when researchers first observed that the cell could destroy its own contents by enclosing it in membranes, forming sacklike vesicles that were transported to a recycling compartment, called the lysosome, for degradation,” the Nobel Assembly at Karolinska Institutet in Stockholm said in announcing the prize.
Autofagia, derivado do grego, significa auto-comer
Esse conceito emergiu durante os anos 1960, quando pesquisadores observaram primeiro que a celula poderia destruir o conteudo de si mesmo colocando-se em membranas, formando vesículas que foram transportadas para um comportamento reciclavel, chamado lisossomo, por degradação, a assembleia nobel em Karoilnksa instituto em stockhold disse em anuncio do premio.
In a series of experiments in the early 1990s, Dr. Ohsumi used baker’s yeast to identify genes essential for autophagy, and he went on to examine the underlying mechanisms of the process.
“Ohsumi’s discoveries led to a new paradigm in our understanding of how the cell recycles its content,” the Nobel Assembly said. “His discoveries opened the path to understanding the fundamental importance of autophagy in many physiological processes, such as in the adaptation to starvation or response to infection.”
Em uma serie de experimentos no começo de 1990s, Dr Ohsumi usou fermento para identificar genes essenciais para autofagia, e ele foi examinar os mecanismos mais destacaveis do processo. As descobertas do ohsumi levaram a um novo paradigma no nosso entendimento de como as celulas reciclam os seus conteudos, a assembleia nobel disse: "As descobertas dele abriram um novo caminh opara entendre a importancia fundamental da autofagia em muitos processos fisiologicos, como na adptação da fome ou resposta para infecção.
Mutations in autophagy genes can cause disease, the assembly said, and disruptions in the process have been linked to Parkinson’s disease, Type 2 diabetes and cancer.
Biography
Like many scientists, Dr. Ohsumi, who was born in 1945 in Fukuoka, Japan, and received a Ph.D. from the University of Tokyo in 1974, floundered at first trying to find his way. He started out in chemistry but decided it was too established a field with few opportunities.
Mutações em genes autofagicos podem causar doença, a assembleia disse, e rupturas no processo foram ligados a doença de parkson, diabete tipo 2 e cancer.
Biografia
Como muitos cientistas, Ohsumi, que nasceu em 1945 em Fukuoka, Japão, e recebeu PhD da universidade de tokyo em 1974, fracassou na primeira tentativa em encontrar o seu caminho. Ele começou em quimica, mas decidiu que era um campo muito estavel com poucas oportunidades.
So he switched to molecular biology. But his Ph.D. thesis was unimpressive, and he could not find a job. His adviser suggested a postdoctoral position at Rockefeller University in New York, where he was to study in vitro fertilization in mice.
“I grew very frustrated,” he told the Journal of Cell Biology. He switched to studying yeast.
He became an associate professor and established his research lab in 1988.
Entao ele trocou para biologia molecular. Mas a sua teste em PhD era inexpressiva, e ele nao pôde achar um trabalho. O seu tutor sugeriu um cargo de pos doutorado na universidade de Rockefeller em nova york, onde ele estudava fertilização de vitro em ratos.
There, at age 43, he made the discoveries that the Nobel Assembly recognized on Monday. Dr. Ohsumi later moved to the National Institute for Basic Biology, in Okazaki, and since 2009, he has been a professor at the Tokyo Institute of Technology.
When he received the Canada Gairdner International Award last year, which is given for outstanding discoveries or contributions to medical science, he described himself to The Globe and Mail newspaper as “just a basic researcher in yeast.”
Ali, aos 43 anos, ele fez descobertas que a Assembleia nobel reconheceu na segunda-feira Dr. Ohsumi depois foi par ao Instituto nacional de biologia basica, em Ozakaki, e desde 2009, ele foi um professor no instituto de tokio de tecnologia. Quando ele recebeu o premio Canada Gairdner no ultimo ano, que foi dado pelas descobertas incriveis ou contribuições para a ciencia médica, ele se descreveu para o globo e jornal como sendo uma pesquisa basica em fermento.
He acknowledged, however, that the process was seen as fundamental to human cell survival. “I believe its relevance to many diseases will be discovered in the near future,” he told the newspaper.
Why did he win?
Ele foi reconhecido, porém, que o processo estava sendo visto como fundamental para a sobrevivencia da celula humanaa. "Eu acredito que é relevante que muitas doenças serão descobertas em um futuro proximo", ele disse ao jornal.
Por que ele ganhou?
Cells need to degrade proteins in development and in their normal lifetimes as well as during diseases like cancer, infection and starvation. Biologists knew there was a sack in the cell that seemed like a garbage dump, but few had bothered to ask much more about it. Dr. Ohsumi discovered how cells control degradation of their own proteins, what genes are involved, and what happens when autophagy goes awry.
Celulas precisam degradar proteinas em desenvolvimento e nas vidas normais delas também como duração de doenças como cancer, infecção e fome. Biólogos sabiam que ali tinha um saco na celula que paarecia como um depósito de lixo, mas alguns tinham sido incomodados por perguntar muito sobre isso. Ohsumi descobriu como a degradação do controle de celulars das proteinas deles, quais genes estao involvidos, o que acontece quando autofagia da errado.
Why is his work important?
Disruptions in autophagy are thought to underlie many conditions, including cancer, infections, neurological diseases and aging. And since autophagy is a fundamental and crucial function in cells, it can be important to understand how it is controlled and what its consequences are.
Por que o trabalho dele é importante?
Rupturas em autofagia sao tidas como sendo a base de mutias condições, inculindo cancer, infecções, doenças neurologicas e envelhecimento. E desde que a autofagia é uma função fundamental e crucial nas celulas, pode ser importante par aentender como ela é controlado e as suas consequencias.
Reactions
“All I can say is, it’s such an honor,” Dr. Ohsumi told reporters at the Tokyo Institute of Technology, according to the Japanese broadcaster NHK. “I’d like to tell young people that not all can be successful in science, but it’s important to rise to the challenge.”
Reações
Tudo o que eu posso falar é, que é uma honha, Dr Ohsumi disse aos reoprters no instituto de tecnologia de tokio, segundo a emissora japonesa NHK. Eu gostaria de dizer as pessoas jovens que ninguém pode ser bem sucedido na ciencia, mas é importante aumentar o desafio.
Nenhum comentário:
Postar um comentário